Lahodné karbanátky dělané ze sušených hub

Lahodné karbanátky dělané ze sušených hub
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 15 dkg sušených hub
  • 2 dl mléka
  • 2 lžíce másla
  • 2 cibule
  • 1/8 l mléka
  • 2 housky
  • 1 vejce
  • olej
  • strouhanka
  • zázvor
  • kmín
  • sůl
  • pepř

Postup receptu

  1. Sušené houby namočíme na několik hodin do mléka
  2. Pak je podusíme na másle společně s nakrájenou cibulí
  3. Podušené houby velmi jemně usekáme, nebo umeleme, přidáme v mléce namočené žemle, rozšlehané vejce, špetku zázvoru, osolíme, opepříme a zahustíme podle potřeby strouhankou na polotuhou hmotu
  4. Z té tvarujeme karbanátky, které obalíme v hladké mouce a opečeme na sádle nebo v trojobalu a usmažíme na oleji
  5. Příloha: brambory, bramborová kaše, zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.