Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 sáček fazolí (bílé nebo červené)
- 3 cibule
- 30 dkg mletého masa
- 3 dl zakysané smetany
- sůl
- pepř
- mletá sladká paprika a další koření podle chuti
Postup receptu
- Fazole den předem namočíme a druhý den je uvaříme doměkka
- Mleté maso osolíme, opepříme a orestujeme je na pánvi
- Do tukem vymazaného pekáče dáme vrstvu z části uvařených a scezených fazolí, na ně na kolečka nakrájenou cibuli, posypeme mletou paprikou a solí, případně i dalším kořením a na cibuli dáme orestované mleté maso
- Vrstvy ještě alespoň jednou opakujeme
- Poslední vrstvou jsou fazole
- Vše zalijeme několika lžícemi vývaru z fazolí a zakysanou smetanou a v troubě zapékáme asi 20-30 minut
- Podáváme s čerstvou zeleninou