Celou krůtu si může z různých důvodů dovolit koupit jen málokdo.
Pojďme se proto dnes podívat na recepty z krůtích plátků.
Někteří odborníci toto maso dokonce řadí mezi tak zvané superpotraviny.
Díky svému unikátnímu složení totiž pomáhá předcházet řadě civilizačních nemocí. Ať se rozhodnete pro kterýkoli způsob, vždy si pochutnáte!
Naše recepty
Proč zařadit krůtí maso do vašeho jídelníčku?
Mnoho lidí z drůbežího masa stále nejčastěji konzumuje kuřecí. To je ale škoda, protože krůtí maso je rovněž velmi zdravé, neboť má nízký obsah tuků a naopak vysoký obsah bílkovin. Například krůtí prsa obsahují téměř 25 procent bílkovin. Kromě toho toto maso obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín E či K a minerální látky, jako například fosfor, zinek, železo, vápník či selen.
Jednou z výhod krůtího masa je rovněž jeho lehká stravitelnost a doporučuje se i lidem, kteří chtějí předcházet kardiovaskulárním nemocem či mají vysoký cholesterol. V neposlední řadě obsahuje také látku tryptofan, která snižuje stres a přispívá k dobré náladě. Krůtí plátky se nejčastěji připravují z prsou, která tvoří až třetinu váhy krůty, ale lze je připravit také ze stehen, jejichž maso je o něco tmavší a pevnější.