Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 3 rajčata
- 1 cibule
- 4 lžičky octa
- 3 lžičky medu
- 1 lžička škrobu
- sůl dle chuti
- 1 bobkový list
Postup receptu
- Pro přípravu kečupu budete potřebovat šnekový odšťavňovač, například JuicePresso
- Umyjte cibuli a rajčata a vložte je do JuicePressa
- Smíchejte jednu lžíci připravené šťávy se škrobem
- Vařte zbývající šťávu s bobkovým listem
- Jakmile šťáva zhoustne, přidejte med, ocet a sůl dle chuti
- Jakmile se začne směs vařit, přidejte připravenou směs se škrobem a vypněte zdroj tepla
- Vyjměte bobkový list, přelijte hotový kečup do lahviček a dejte do chladu
- Hotový kečup by měl ležet alespoň měsíc v ledničce