Příprava: 30 minut
Vaření: 90 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 60 dkg uzené krkovice nebo kotlety s kostí
- 2 velké cibule
- 2 lžíce tekutého medu
- 2 lžíce ostré hořčice
- lžička provensálského koření
- sůl
- masový vývar nebo voda
- sádlo.
Postup receptu
- Uzené maso omyjeme a ponecháme je vcelku
- Z medu, hořčice a rozemnutého koření umícháme pastu, kterou maso důkladně ze všech stran potřeme a necháme několik hodin v chladu proležet (nejlépe přes noc)
- Oloupané cibule pokrájíme na tenká kolečka a narovnáme je ve stejnoměrné vrstvě na dno sádlem vymazaného pekáčku
- Na cibuli položíme maso, podlijeme vývarem nebo vodou, zakryjeme poklicí a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké
- Podle potřeby podléváme
- Měkké maso nakrájíme na plátky
- Příloha: bramborový knedlík a zelí