Příprava: 10 minut
Vaření: 70 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 80 dkg brambor
- 50 dkg kysaného zelí (1 sáček)
- 2 cibule
- 50 dkg mletého masa
- 1 vejce
- 5 lžic mléka
- 3 stroužky česneku (podle chuti i více)
- mletý pepř
- sůl
Postup receptu
- Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na kolečka
- Jednu oloupanou cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na tuku a přidáme k ní okapané a na menší kousky překrájené zelí
- Trochu podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme, až je zelí poloměkké
- K mletému masu přidáme druhou nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl a pepř podle chuti a promícháme
- Do pekáče nebo zapékací misky vymazané tukem dáme polovinu mletého masa, na maso narovnáme polovinu dušeného zelí a polovinu nakrájených brambor
- Vrstvy ještě jednou zopakujeme, poslední vrstva jsou brambory
- Krátce, 10 minut, v horké troubě zapečeme, pak přelijeme vejcem rozšlehaným v mléce a pečeme ještě asi 40 minut
- Obměna: vejce s mlékem můžeme nahradit zakysanou smetanou s rozmíchanou mletou paprikou