Vynikající králík pečený ve svíčkové omáčce

Vynikající králík pečený ve svíčkové omáčce
Příprava: 15 minut Vaření: 105 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 králík
  • 2 mrkve
  • 2 cibule
  • 1 petržel
  • 2 malý celer
  • 4 kuličky nového koření
  • 10 kuliček pepře
  • 2–3 bobkové listy
  • sůl
  • zakysaná smetana
  • masox
  • citronová šťáva
  • olej

Postup receptu

  1. Z králíka ponecháme jen zadní stehna a hřbet, zbytek využijeme jinak
  2. V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu
  3. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a podusíme
  4. Vložíme maso, zalijeme horkým vývarem, osolíme a dusíme doměkka
  5. Měkké maso vyjmeme a vykostíme alespoň hrubé kosti, koření zcela odstraníme
  6. Do omáčky přidáme podle potřeby vývar a zahustíme záchlechtkou z cca 1,5 lžíce mouky rozmíchané v troše vody
  7. Necháme povařit, omáčku přecedíme a zeleninu prolisujeme
  8. Nyní do omáčky přidáme i zakysanou smetanu a necháme přejít varem
  9. Dochutíme podle potřeby solí a citronovou šťávou, přidáme maso a prohřejeme
  10. Příloha: houskový knedlík

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.