Příprava: 15 minut
Vaření: 105 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 králík
- 2 mrkve
- 2 cibule
- 1 petržel
- 2 malý celer
- 4 kuličky nového koření
- 10 kuliček pepře
- 2–3 bobkové listy
- sůl
- zakysaná smetana
- masox
- citronová šťáva
- olej
Postup receptu
- Z králíka ponecháme jen zadní stehna a hřbet, zbytek využijeme jinak
- V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu
- Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a podusíme
- Vložíme maso, zalijeme horkým vývarem, osolíme a dusíme doměkka
- Měkké maso vyjmeme a vykostíme alespoň hrubé kosti, koření zcela odstraníme
- Do omáčky přidáme podle potřeby vývar a zahustíme záchlechtkou z cca 1,5 lžíce mouky rozmíchané v troše vody
- Necháme povařit, omáčku přecedíme a zeleninu prolisujeme
- Nyní do omáčky přidáme i zakysanou smetanu a necháme přejít varem
- Dochutíme podle potřeby solí a citronovou šťávou, přidáme maso a prohřejeme
- Příloha: houskový knedlík