Příprava: 10 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 75 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 slepice
- 15 dkg mrkve
- 10 dkg celeru
- 10 dkg petržele
- 10 dkg cibule
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček celého pepře
- 2 bobkové listy
- sůl
- 1/4 l smetany
- 2 lžíce hladké mouky
Postup receptu
- V hrnci přivedeme vodu k varu a vložíme očištěnou slepici, která by měla být ve vodě potopená
- Zvolna vaříme a asi po 30 minutách varu přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, koření a osolíme
- Dále vaříme mírným varem
- Měkkou slepici vyjmeme a rozkrájíme na porce
- Koření a zeleninu rozmixujeme
- Vývar procedíme, vlijeme do něj rozmixovanou zeleninu a zahustíme jej hladkou moukou rozmíchanou ve vodě
- Chvíli povaříme, přidáme smetanu a dochutíme
- Kousky slepice vložíme prohřát a podáváme s knedlíkem