Krůtí stehna na víně

Krůtí stehna na víně
Příprava: 20 minut Vaření: 70 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 4 krůtí stehna
  • 5 dkg slaniny
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 2 cibule
  • 2-3 jablka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce kečupu
  • nové koření
  • celý pepř
  • bobkový list
  • 2 dl vína (nebo vývaru s citronovou šťávou)
  • sůl
  • sádlo.

Postup receptu

  1. Očištěná stehna prošpikujeme slaninou, osolíme, poprášíme moukou a na horkém sádle opečeme
  2. Maso vyjmeme,do výpeku vložíme pokrájenou kořenovou zeleninu s cibulí a kořením
  3. Společně osmažíme, přidáme opečené maso, kečup a čtvrtky oloupaných jablek
  4. Podlijeme vínem nebo vývarem a dusíme vše doměkka
  5. Měkké maso vyjmeme a odstraníme koření
  6. Omáčku prolisujeme nebo rozmixujeme, vložíme maso a prohřejeme
  7. Příloha: jemné noky, jemný knedlík

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.