Příprava: 30 minut
Vaření: 5 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 30 dkg hladké nebo polohrubé mouky
- 3 vejce
- cca 1 dl mléka
- 1 lžička másla
- sůl.
Postup receptu
- Do mouky přidáme vejce, mléko a sůl
- Mícháme, až je těsto zcela hladké, bez moučných hrudek
- Do vroucí osolené vody lisujeme těsto špeclovačem
- Místo špeclovače můžeme použít cedník na halušky, odkrajovat z namočeného prkénka nebo jednoduše trhat kousky malou lžičkou
- Jakmile špecle vyplavou na povrch, jsou uvařené a mohou se vyjmout
- Uvařené špecle se v míse promastí sádlem, aby se neslepily
- Podáváme jako přílohu ke guláši nebo jiným omáčkám, ke špenátu nebo zelí nebo je zapékáme se sýrem, masem, zeleninou