Příprava: 20 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg čerstvých hub
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- olej
- 2 lžíce hladké mouky
- kmín
- sůl
- pepř
- polévkové koření (kostka masoxu nebo bujónu)
- klobása
- 1,5 l vývaru.
Postup receptu
- Očištěné houby nakrájíme na plátky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno
- Vše osmahneme na oleji, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vývarem
- Přidáme sůl, pepř, kmín, polévkové koření a vaříme, dokud nejsou houby měkké
- Klobásu nakrájenou na kolečka nebo kostičky orestujeme na trošce tuku, vložíme do hotové polévky a krátce povaříme
- Příloha: osmažené kostky chleba nebo topinky