Příprava: 10 minut
Vaření: 110 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 slepice
- 5 dkg slaniny
- 5 dkg másla
- sůl
- 1 velká cibule
Postup receptu
- Slepici uvaříme ve slané vodě téměř doměkka a vyjmeme
- Na prsou ji protkneme slaninou a opečeme na rozpáleném másle se zbytkem slaniny
- Přisolíme ji podle potřeby, můžeme i okořenit podle chuti, vložíme do pekáče
- zasypeme ji nakrájenou cibuli, zakryjeme a pečeme v troubě
- Během pečení ji podléváme vývarem ze slepice a vypečenou šťávou
- Dokud není úplně měkká, tak ji pečeme zakrytou a dostatečně podlitou, aby se částečně i dusila
- Nakonec ji prudce opečeme dočervena
- Příloha: brambory, bramborové knedlíky a červené zelí nebo dušená rýže a zeleninový salát