Příprava: 20 minut
Vaření: 100 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 slepice
- 5 dkg slaniny
- 2 velké cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 mrkev
- kousek celeru
- 1 lžíce sádla
- 1/4 l sladké smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- 3 mleté sladké papriky
- mletý pepř
- sůl.
Postup receptu
- Slaninu nakrájíme na kostičky a v hrnci ji rozškvaříme
- Přidáme sádlo, vložíme drobně nakrájenou cibuli, kterou zpěníme a přidáme drobně nakrájený česnek
- Slepici omyjeme, vykostíme a nakrájíme na menší kousky
- Vložíme na cibulový základ, osolíme a opepříme, podlijeme a dusíme téměř doměkka
- Podle potřeby podléváme
- Jakmile je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou a paprikou, rozmícháme, přidáme jemně nastrouhanou mrkev a celer, krátce osmahneme, zalijeme vodou a povaříme
- Příloha: houskové knedlíky, těstoviny