Vynikající bezmasá paštika z čočky

Vynikající bezmasá paštika z čočky
Příprava: 10 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 25 dkg čočky (1/2 balíčku)
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • strouhanka podle potřeby
  • 1 bobkový list
  • majoránka
  • sůl
  • 2 syrová vejce
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje

Postup receptu

  1. Čočku uvaříme s bobkovým listem do poloměkka, přidáme vločky, nakrájenou cibuli a posekaný česnek a vše umeleme, nebo rozmixujeme
  2. Pak přidáme vejce, olej, zahustíme podle potřeby strouhankou a dochutíme solí a majoránkou
  3. Podle chuti můžeme přidat nakrájenou uzeninu
  4. Dobře promíchanou směs vložíme do vymazaného pekáčku a pečeme zhruba 20 minut
  5. Paštiku podáváme teplou i studenou
  6. Příloha: chléb, zeleninová obloha

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.