Příprava: 120 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 145 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 50 dkg hladké mouky
- 1,5 lžičky soli
- 1/4 l vlažného mléka (stačí voda)
- 2 lžíce oleje
- 1 kostka droždí
- 1 lžička cukru
- vejce na potření
- kmín na posypání (nebo mák, sezamové semínko, ovesné vločky, apod.).
Postup receptu
- Z droždí, cukru, trochy mouky a teplého mléka nebo vody připravíme kvásek a nechme jej vykynout
- Mouku prosijeme, rozmícháme v ní sůl, přidáme olej, vykynutý kvásek a zbytek mléka nebo vody a zaděláme těsto
- Necháme jej na teplém místě kynout 45-60 minut
- Pak těsto vyklopíme na vál, rozdělíme na 5-8 kousků a vytvarujeme bagety
- Ostrým nožem na nich uděláme šikmé zářezy, potřeme je vejcem a posypeme solím, kmínem nebo semínky podle chuti
- Necháme dokynout, pak plech vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova