Hovězí roštěnky s broskvemi

Hovězí roštěnky s broskvemi
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 roštěnky
  • 2 vyzrálé broskve
  • 2 sýry Hermelíny
  • pepř
  • sůl.

Postup receptu

  1. Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem
  2. Necháme je v chladničce odležet, nejlépe do druhého dne
  3. Pak je v rozehřátém oleji prudce po obou stranách opečeme
  4. Broskve spaříme horkou vodou a sloupneme slupku
  5. Pak je rozpůlíme a odstraníme pecku
  6. Opečené roštěnky rozložíme do vymazaného pekáče, poklademe půlkami broskví a na ně položíme půlku Hermelínu (plísní nahoru) a podlijeme šťávou z výpeku
  7. V troubě zapečeme při 200°C asi 15 minut
  8. Sýr by měl být dozlatova opečený
  9. Ihned podáváme
  10. Příloha: brambory, hranolky, rýže

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.