Příprava: 10 minut
Vaření: 35 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1,5 l vývaru z masa nebo masoxu
- 1 střední salátová okurka (30 dkg)
- 30 dkg brambor
- 1 mrkev
- 2 cibule
- 3 lžíce rajského protlaku nebo kečupu
- 3 lžíce čerstvého nebo sterilovaného hrášku
- zelené části póru (nebo listy zelí, kapusty či hlávkového salátu)
- 1 žloutek
- 2 lžíce másla
- 1 dl smetany nebo mléka
Postup receptu
- Mrkev, cibuli a brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, zelenou nať pórku nakrájíme na nudličky
- Mrkev, cibuli a pór pak osmahneme na másle, přidáme protlak nebo kečup a vložíme do vroucího vývaru
- Přidáme brambory a vaříme cca 20 minut
- Salátovou okurku nakrájíme na plátky nebo kostky a spolu s hráškem vaříme v polévce 5–10 minut
- Polévku s měkkou zeleninou dochutíme solí a přidáme do ní žloutek rozkvedlaný se smetanou nebo jen mlékem a už nevaříme