Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- Těsto: 50 dkg polohrubé mouky
- 12,5 dkg másla
- 8 dkg cukru
- 3 dkg droždí
- 2 žloutky
- 1/4 l mléka
- špetka soli.
Náplň
- 30 dkg měkkého tvarohu
- 3 lžíce másla
- 1 žloutek
- 4 lžíce cukru
- 1 lžíce rozinek.
Ovoce
- 1/2 litru omytých a osušených borůvek.
Drobenka
- 3 lžíce polohrubé mouky
- vanilkový cukr
- 3 lžíce moučkového cukru
- 3 lžíce másla.
Postup receptu
- Ze surovin na těsto vypracujeme kynuté těsto, které necháme asi hodinu kynout
- Pak je vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme placku velikosti plechu
- Těsto přeneseme na vymazaný plech a okraje necháme mírně zvednuté
- Na náplň vyšleháme tvaroh s máslem, cukrem a rozinkami
- Na těsto rozložíme tvarohovou náplň, borůvky a drobenku
- Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 50 minut