Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 50 dkg uzeniny (párky, špekáčky, měkké klobásy)
- 15 dkg anglické slaniny nebo uzeného bůčku
- 3 menší cibule
- 4 rajčata
- 3 papriky
- 4 krajíčky chleba
- sůl
- mletý pepř
- grilovací omáčka nebo kečup.
Postup receptu
- Párky nebo podobnou uzeninu nakrájíme na kolečka 2-3 cm silná, oloupanou cibuli a rajčata na plátky a očištěné papriky na silnější nudličky
- Slaninu nakrájíme na plátky
- Připravené suroviny mírně osolíme a opepříme
- Střídavě napichujeme na grilovací jehly uzeninu, rajčata, papriky a cibuli a nakonec obalíme plátky slaniny
- Grilujeme na grilu nebo na roštu na rozžhaveném dřevěném uhlí a jehly během grilování obracíme
- Hotové ražniči sesuneme na talíře a pokapeme grilovací omáčkou nebo kečupem
- Příloha: chléb, zeleninový salát