Příprava: 10 minut
Vaření: 35 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2–3 patisony
- 20 dkg vařeného uzeného masa (nebo anglické slaniny)
- 10 dkg tvrdého sýra
- 1 kelímek zakysané smetany
- 3 rajčata
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- zelená petrželka
- mletý pepř
- sůl
Postup receptu
- Cibuli nakrájíme na kolečka, patison oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky, uzené maso nakrájíme na kostičky, rajčata na kostky
- Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme nudličky patisonu a nakrájené uzené maso
- Do směsi přidáme ještě kostky rajčat, vše promícháme, okořeníme utřeným nebo prolisovaným česnekem, mletým pepřem a sekanou petrželkou a osolíme
- Směs vložíme do vymazaného pekáčku nebo zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme zakysanou smetanou
- Zapékáme asi 20–30 minut v předem vyhřáté troubě
- Příloha: vařené brambory, bramborová kaše, zeleninový salát