Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- Libovolné množství třešní.
Postup receptu
- Očištěné a omyté třešně vypeckujeme a napěchujeme je do vymytých kompotových sklenic
- Mělo by mezi nimi zbýt co nejméně vzduchu
- tak, aby bylo mezi nimi co nejméně vzduchu
- Sklenice uzavřeme a sterilujeme 25 minut při 85 °C
- Zavařovat můžeme i třešně nevypeckované
- V tom případě omyté a odstopkované třešně necháme trochu oschnout
- Pak je nasypeme do připravených a dobře vymytých sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme také 25 minut při 85°C
- V zimě používáme jako čerstvé ovoce do moučníků, do dezertů nebo ovocných koktejlů