Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 3
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 3
Ingredience
Omáčka:
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- kousek masoxu
- 2,5 dl sladké smetany
- 1-2 žloutky
- citronová šťáva
- sůl
Postup receptu
- Chřest očistíme a sloupneme
- Omytý chřest svážeme nití po 10 kouscích do svazečku, vložíme do vařící osolené vody a vaříme asi 10 minut
- Omáčku připravíme z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z chřestu, přidáme kousek masoxu a 20 minut povaříme
- Pak doplníme smetanou s rozšlehanými žloutky a necháme prohřát, už nevaříme
- Nakonec dochutíme solí a citronovou šťávou