Příprava: 45 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 6 vepřových řízků (kotlety)
- 3 lžíce oleje
- 6 lžic kečupu
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 dl piva
- 1 lžíce octa
- nahrubo nakrájená cibule
- 2 prolisované stroužky česneku
- 1 lžička soli
- trochu oregana nebo majoránky
- mleté skořice a chilli koření.
Postup receptu
- V míse smíchejte kečup, med, sójovou omáčku, pivo, ocet, nahrubo nakrájenou cibuli, prolisované stroužky česneku, sůl a trochu oregana nebo majoránky. Toto bude vaše marináda.
- Vepřové řízky osolte na obou stranách.
- Vložte vepřové řízky do marinády a dobře je obalte. Můžete je nechat marinovat v lednici alespoň 30 minut, ideálně však déle (například přes noc), aby maso mohlo absorbovat chuť marinády.
- Připravte gril – můžete použít uhlík nebo plynový gril. Ohřejte ho na střední až vysokou teplotu.
- Položte marinované vepřové řízky na gril. Grilujte je asi 4-6 minut na každé straně nebo dokud nejsou propečené a dosáhnou požadovaného stupně upečení. Během grilování můžete řízky čas od času potírat zbývající marinádou z mísy.
- Jakmile jsou řízky grilované a měkké, můžete je vyjmout z grilu.
- Kotlety můžete podávat teplé, ideálně s dalšími přílohami jako například grilovanou zeleninou, bramborovým salátem nebo rýží.