Proč by měly recepty na mrkvové smoothie patřit do našeho jídelníčku?
Protože mrkve není nikdy dost. Má spoustu velice pozitivních vlivů na naše tělo, a navíc i skvěle chutná.
Věděli jste, že pomáhá při hubnutí a díky obsaženému betakarotenu napomáhá i lepšímu opalování?
Inspirujte se snadno a rychle!
Naše recepty
Jak upravovat mrkev?
Pečená: Pečením mrkve se zvýrazní její sladká chuť. Obsahuje přírodní cukry a nepotřebují žádné další dochucovadla. Sůl, pepř a trochu másla jsou perfektní. Předpečte jí v alobalu, odkryjte a dopečte jí odkrytou, aby získala hezkou hnědou barvu.
Blanšírovaná a glazovaná: Přidejte nakrájenou mrkev na několik minut do vroucí vody, dokud nezměkne. Vyjměte z vody a poté ji restujte v máslové omáčce (zkuste kombinaci citronové šťávy a javorového sirupu)
Mrkvové spirálky (nudle): Opečte je a přelijte jogurtovou avokádovou omáčkou a spolu s cuketou a dýní vytvořte zeleninový salát.
Nakrájená na kostičky: Přidejte ji do polévek.
Nakrájená na tenké plátky: Mrkev takto dodá zeleninovým salátům, salátu coleslaw a čínským nudlím extra křupavost.