Ingredience
- 60 kg krůtích prsou vcelku
- 2 lžíce oleje
- 2 cibule
- 25 dkg mraženého špenátu
- 1 houska
- 1 vejce
- 1 stroužek česneku
- pepř
- sůl
- 1/2 lžičky tymiánu
- 1/2 lžičky majoránky
- 3 lžíce tuku.
Postup receptu
- Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme zmrazený špenát
- Podusíme jej doměkka, vodu co nejvíce vydusíme
- Podušený špenát osolíme, opepříme a zahustíme rozmíchaným vejcem
- Pak přidáme na kostičky nakrájenou tvrdší housku
- Předem ji můžeme trochu opéct na másle
- V nejsilnější části kuřecích prsou nařízneme velkou kapsu a naplníme ji špenátovou směsí
- Vložíme do pekáče, přidáme trochu tuku, zakryjeme a zvolna pečeme při 180°C asi 90 minut
- Na malé pánvičce rozehřejeme tuk a vsypeme do něj tymián, majoránku, sůl a trochu prolisovaného česneku
- Touto pastou pak maso během pečení potíráme, přitom je podle potřeby podléváme
- Příloha: vařené brambory, bramborová kaše, zeleninový salát
Chtěli byste si vybrat kvalitní pánvičku z nerezu? Mrkněte.