Máte rádi voňavé vánoční cukroví?
A co takhle rum snoubící se se sladkou chutí vanilky či kokosu?
Pokud jste odpověděli ano, zaručeně se Vám budou hodit naše recepty na vánoční rumové cukroví!
Vyzkoušejte je a uvidíte, že si rumové dobroty zamiluje i Vaše rodina a známí!
Naše recepty
Jak poznat dobrý rum?
Je těžké říct jaký je ten nejlepší, protože stále platí: „Sto lidí sto chutí.“
Ohromnou výhodou u rumů je, že existuje skutečně rum pro každého; styl, který padne každému.
Dobrý rum nemusí být ani drahý.
1. Je vyroben z cukrové třtiny.
Cukrová třtina (což je druh trávy) nejlépe roste v teplém tropickém podnebí, jako je Jižní Amerika a Karibik.
2. Má něco společného s whisky.
Sudy! Po procesu fermentace se rum destiluje. Poté alkohol často zraje v sudech po americké whisky.
3. Je tam zapojeno hodně ohně.
Dobrý rum má široké spektrum chutí, od karamelu a vanilky až po kouř a zeminu. Jak výrobci rumu dosahují této složitosti? Ohněm. Stroje, které jsou v podstatě obří plamenomety, spalují vnitřky dubových sudů a dodávají rumu zrajícímu uvnitř správnou příchuť.
4. Bílý rum a tmavý rum jsou si více podobné, než si myslíte.
Poté, co rum dozrával podle představ palírny, část stařeného rumu se přefiltruje přes dřevěné uhlí, aby se odstranila část barvy a trochu dubové chuti. To je to, co označujeme jako bílý rum, preferovaný rum pro míchané nápoje. Tmavý rum, jeho protějšek, si zachovává více zuhelnatělé chuti a funguje nejlépe čistý nebo se sklenicí ledu.