Vánoce, Velikonoce, narozeninové oslavy nebo jen odpolední kávy, pro všechny tyto situace se vám hodí recepty na skořicové cukroví.
Neváhejte vyzkoušet naše posbírané recepty, které pohladí vaše chuťové pohárky a vykouzlí úsměv na rtech.
Překvapte své blízké a nachystejte jim tyto skvělé pochoutky kdykoliv vás jen napadne.
Uvidíte, že jedna dávka nebude nikdy stačit, bez ohledu na to, kterou recepturu zvolíte.
Naše recepty
Tip: Jak vyrobit skořicové cukroví na stromeček?
Tyto sladké sušenky s příchutí skořice obsahují kokosový cukr a trochu moučkového cukru. Pro zavěšení na stromek použijte nejlépe červenou a zelenou stuhu provlečenou, aby je bylo možné pověsit na stromeček. A když za nimi bliká ještě vánoční osvětlení, vypadá to opravdu nádherně.
Co potřebujeme: 3/4 hrnku pohankové mouky, 1/2 hrnku ledově vychlazeného másla nakrájeného na kostičky, 1/4 hrnku kokosového cukru, 1 lžička moučkového cukru a 2 lžičky kokosového cukru.
Jak na to: Troubu rozehřejeme na 190°. Do velké mísy přidáme všechny suroviny a důkladně zpracujeme, aby vznikla směs, která vypadá jako drobečky. Ruce máslo rozehřejí a postupným zpracováním se směs změní na hladké těsto.
To vytvarujeme do koule, dáme na pomoučenou pracovní plochu, vyválíme na 0,5 cm plát a vykrájíme sušenky různých tvarů. Pomocí brčka na každé sušence vytvoříme dírku pro závěs. Položíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 8 minut dozlatova.
Necháme úplně vychladnout. Kdo chce, může je ozdobit polevou, ale krásné jsou i jen tak bez ničeho. Do každé sušenky provlékneme stuhu a můžeme zavěsit na vánoční stromeček.
Pravá skořice
Když se řekne skořice, každý si většinou vybaví mletou v pytlíku, kterou koupíte v běžném supermarketu. Jenže tu nejvyšší jakost na světě nabízí jedině pravá skořice ze Srí Lanky.
Má to neúžasnější aroma a nezaměnitelnou, zcela charakteristickou chuť. Je dokonale jemná, tak akorát sladká a vyvážená. Nutno podotknout, že je to dost drahá záležitost, ale ta investice rozhodně chutná za to.
Pravá skořice je typická svou světle hnědou barvou, křehkostí a jemnou chutí, která má lehký nádech citronu v kombinaci s tropickými plody.
Oproti tomu Cassia, nepravá skořice nabízená v běžných obchodech má tmavě hnědé zbarvení, je na dotyk dost tvrdá a chuť má ostrou až někdy nepříjemně štiplavou.
Mrkněte na zajímavé video, jak vlastně probíhá proces výroby cejlonské skořice.