Výborné recepty na vánoční cukroví z jednoho hrnku na jednom místě. Inspirujte se!

Co by to bylo za Vánoce bez tradičního českého cukroví?

Pokud se nechcete zdržovat vážením, jsou pro vás recepty na hrníčkové vánoční cukroví jako stvořené.

Připravte si hrnek o objemu 250 ml a vrhněte se na výborné rumové koule, dokonalé perníčky či linecké cukroví.

Tak pojďme na to!

Jak správně rozpustit čokoládu?

Při pečení vánočního cukroví budete ne jednou rozpouštět čokoládu.

Čokoláda jako taková je velice náchylná na vyšší teploty, přičemž k procesu tání dochází už při teplotě okolo 25 °C. V případě, že se teplota šplhá nad 45 °C, hrozí její připálení.

Jestliže tedy nechcete drhnout spálený hrnec, přečtěte si následující tipy, jak rozpustit čokoládu bez jakéhokoliv rizika.

  • Snad nejlépe se rozpouští bílá čokoláda, protože se nepřipaluje tak jako hořká.
  • Ideální je rozkrájet si čokoládu na co nejmenší kousky, protože tím rychlejšího roztavení docílíte.
  • Doporučujeme však pořídit si přímo čokoládové pecičky či hoblinky.

Rozpouštění čokolády ve vodní lázni

  1. Dejte do hrnce vodu a přiveďte ji k varu.
  2. Vložte do hrnce nerezovou misku s čokoládovými čočkami, ale dávejte pozor na to, aby se dno misky nedotýkalo vroucí vody, protože by se mohla čokoláda připálit.
  3. Čokoládu neustále míchejte.

Rozpouštění čokolády horkovzdušnou pistolí

  1. Použijte horkovzdušnou pistoli, případně klidně i fén na vlasy.
  2. Čokoládové kousky si dejte do misky a pomalu je zahřívejte a promíchávejte.
  3. Sice je tento způsob o něco pomalejší, ale nemusíte se bát, že byste čokoládu připálili ke dnu misky či hrnce.

Rozpouštění čokolády v mikrovlnce

  1. Do misky, kterou můžete dát i do mikrovlnné trouby, dejte čokoládové kousky.
  2. Vložte misku do mikrovlnné trouby a nastavte menší výkon a čas na zhruba 20 sekund.
  3. Potom misku vytáhněte, čokoládu promíchejte a vložte do mikrovlnky zpět na dalších 20 sekund.
  4. Proces neustále opakujte, dokud se čokoláda úplně neroztaví. 

Naše recepty na vánoční cukroví s čokoládou jsou klasika, která nesmí chybět na žádném vánočním stole. Inspirujte se!

A jak se vám naše dnešní recepty líbily? Napište nám do komentářů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.