Vánoce bez lineckého, perníčků nebo jiného cukroví nejsou Vánoce.
Chystáte se v letošním roce napéct více druhů?
Pak nezapomeňte vyzkoušet i naše recepty na medové cukroví!
Máme pro vás třeba medové trubičky, kornoutky, ale klidně i medovo-rumové kuličky.
Užijte si to!
Naše recepty
Kdy začít s pečením vánočního cukroví?
Vánoční cukroví (nemusí se jednat jen o medové cukroví) se peče většinou v předstihu, ovšem některé druhy je lepší péct až na poslední chvíli, tedy pár dnů před vypuknutím vánočních svátků.
Stejně tak se najde vánoční cukroví z medu, které si můžete upéct dopředu, ale naplníte ho až těsně před Štědrým dnem. Ukázkovým příkladem jsou třeba kornoutky a trubičky.
1. adventní víkend
Jako první si zadělejte těsto na perníčky. Čím více jsou perníčky odležené, tím jsou lepší, chutnější a měkčí.
Pusťte se také klidně do receptů na vanilkových rohlíčků a dalších suchých druhů cukroví, stejně tak i do lineckého. Plnění marmeládou však nechejte až na další víkend.
2. adventní víkend
Pečte to, co jste nestihli první adventní víkend, tedy ještě suché cukroví. Zkuste naše recepty na išelky či cukroví tlačené strojkem.
3. adventní víkend
Vánoce klepou na dveře, a tak je na čase začít s máslovými krémy a naplnit jimi cukroví.
Cukroví potom schovejte na chladné místo, aby se krém nezkazil. Jestliže nemáte místo v lednici, tak zaneste krabice s vánočním cukrovím do sklepa.
A jak se vám naše recepty líbily? Napište nám do komentářů!