Máte rádi burizony?
Můžete je velmi snadno učinit i součástí vašeho vánočního pečení.
Inspirujte se našimi recepty na burizonové cukroví!
Je velmi chutné, rychlé a snadné!
Vyzkoušejte ho v nepečených i pečených variantách.
Naše recepty
Z arašídového másla se dá připravit celá řada vánočního pečiva. Inspirujte se našimi dalšími recepty na arašídové cukroví!
Několik praktických informací na závěr
Burizony se někdy označují též jako pufovaná rýže. Pufování je proces, který se při jejich výrobě využívá. Dochází k tomu, že se rýže stlačuje až do okamžiku, kdy praskne. Při tomto procesu dojde k vypaření tekutin.
Burizony se různě ochucují, dají se konzumovat jen tak, přidávají se do snídaňových cereálií či tyčinek. V neposlední řadě je lze použít též při pečení vánočního cukroví. Recepty na burizonové cukroví většinou burizony přidávají do základní hmoty vytvořené z rozpuštěných marshmallow bonbonů, karamelu, salka či čokolády.
Ze vzniklé hmoty pak jednoduše vytvarujete rozmanité tvary, od kuliček a řezů až po sněhuláky či stromečky. Použít můžete také rozmanité formičky a vykrajovátka. Velmi zajímavých barevných odstínů lze docílit přidáním potravinářského barviva. Výsledný dojem pak můžete ještě doladit pomocí rozmanitých polev a zdobení.