Příprava: 15 minut
Vaření: 45 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 20 kousků jehněčího z kýty asi 1 cm silných
- 20 plátků anglické slaniny (nebo klobásy) stejně velkých jako kousky skopového, ale jen 1/2 cm silných
- 20 hlaviček žampionů
- 20 koleček cibule
- strouhanka
- sůl
- pepř
- máslo na pokapání
- vývar
Postup receptu
- Na 4 jehly střídavě navlékneme maso, slaninu, kolečka cibule a hlavičky žampionů
- Obalíme lehce ve strouhance, vložíme do pekáče, pokapeme máslem a pečeme v mírně vyhřáté troubě
- Podle potřeby podléváme během pečení vývarem a občas pokapeme máslem
- Příloha: vařené brambory, hranolky, zeleninová obloha nebo salát