Máte rádi trošku pikantnější pochutiny?
Vyzkoušejte naše recepty na zázvorové cukroví!
Má nejen mírně štiplavou chuť, ale též příjemné aroma.
Kromě toho je toto koření známé i mnoha pozitivními účinky pro naše zdraví.
Naše recepty
Zázvor a kuchyně
Zázvor je často povařován za jeden z nejzdravějších druhů koření vůbec. Nejčastěji je konzumován především v podobě čaje, hojně se využívá také k dochucování omáček a polévek. Čím dál častěji se ale používá i při pečení a recepty na zázvorové cukroví jsou toho skvělým důkazem. Použít můžete sušený mletý zázvor i zázvor čerstvý.
Kromě toho, že vánočními pečivu dodá intenzivnější chuť i aroma, je zázvor již mnoho tisíciletí známý také svými pozitivními účinky na lidský organismus. Pomáhá nejen při nejrůznějších potížích se zažíváním, ale také zmírňuje záněty, svalové křeče i migrény. Ukrývá v sobě též radu vitamínů, například vitamíny skupiny B a vitamín C, i minerálních látek, jako je hořčík, fosfor, vápník, železo, zinek či draslík.