Pokud patříte mezi milovníky karamelu, zřejmě si nenecháte o Vánocích odpustit ani karamelové cukroví.
Víte, jak upéct vánoční cukroví s karamelem, aby nebylo tvrdé jako kámen?
Stačí se držet následujících receptů a vykouzlíte vánoční cukroví s karamelovým krémem, například jím můžete naplnit linecké.
Upečte si první linecká kolečka podle těchto receptů, a potom do nich dejte karamelový krém.
Chcete při pečení používat také karamelové salko, protože vám chutná?
Žádný problém.
Naše recepty
Zajímá vás, jak jsme otestovali plně automatické kávovary? Podívejte se, poradíme vám s případným výběrem.
Jak správně připravit karamel?
První pokusy se vám nezdařily? Pokaždé vám karamel tak ztvrdl, že byl jako kámen?
Jestliže nechcete vyhazovat další karamel do koše, tak si důkladně přečtěte následující návod.
Karamel představuje nenahraditelnou složku celé řady cukrářských výrobků.
Vzniká postupným zahříváním na zhruba 170 °C.
Při přípravě karamelu buďte obezřetní, protože má tendenci stříkat. Ideální je obléct si tričko s dlouhým rukávem.
Pro přípravu karamelu vám postačí 500 gramů krystalového cukru a 120 gramů másla. Cukr s máslem dejte do hrnce se silnějším dnem, ale směs neustále míchejte, aby se nepřipálila. Jakmile se začnou objevovat hrudky, dejte plamen na menší a neustále karamel míchejte, dokud se hrudky nerozpustí.
Po dosažení vhodné konzistence zastavte tepelný proces a dejte karamel vychladnout. Tepelný proces se dá zastavit také tak, že do směsi ihned po uvaření přidáte máslo, a tím dosáhnete jemného karamelu.
Připravte si tedy vánoční domácí cukroví. Karamelové trubičky, rohlíčky, ale i důlkové koláčky zachutnají všem členům domácnosti.