Přemýšlíte, jaké cukroví ještě upéct? Vyzkoušejte pudinkové vánoční cukroví, které je lahodné a jemné.
Pudink je přísada, která rozhodně k pečení patří.
Připravit si můžete třeba tradiční rohlíčky. Jestliže je chcete s nádechem citronu, inspirujte se v tomto článku receptem na citronové rohlíčky.
S pudinkem se pečou i linecká kolečka, která stačí pak naplnit krémem či marmeládou.
Jestliže chcete upustit od tradic, připravili jsme pro vás i nevšední vánoční dezerty.
Tak neváhejte a pusťte se do pečení.
Naše recepty
Toto cukroví si můžete dopřát i k odpolední kávě. Jaké kávové speciality umí plně automatické kávovary? Podívejte se, jak jsme je ohodnotili.
Jak připravit pudinkový krém do cukroví?
Plněné cukroví je o Vánocích velice oblíbené. Co se samotných krémů týče, máte naprosto volnou ruku.
Často se používá pudinkový krém do cukroví, neboť je nadýchaný a můžete si zvolit v podstatě jakoukoliv příchuť.
Rozhodně nemusíte zůstávat u klasické vanilkové příchuti.
Jestliže nechcete přímo pudinkový krém, máme pro vás ještě tipy na další krémy do cukroví.
INGREDIENCE
- 1 kostka másla pokojové teploty
- pár lžic moučkového cukru
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 1/2 litru mléka
POSTUP
- Uvařte si nejprve vanilkový pudink.
- Pokud nechcete, aby se vám pudinkový krém srazil, je nezbytné, aby máslo a pudink měly stejnou teplotu.
- Uvařený pudink posypte cukrem, aby se na jeho povrchu nevytvořil škraloup.
- Máslo pokojové teploty utřete v misce s trochou cukru. Pomalu přidávejte vychladlý pudink a neustále šlehejte, aby se jednotlivé směsi dokonale spojily. Postupujte tak, dokud nebude v másle vmíchaný celý pudink.
- Pudinkový krém si můžete potom dát do lednice, nebo ho rovnou dávat na cukroví.