Tradiční velikonoční nádivka z kynutého těsta

Tradiční velikonoční nádivka z kynutého těsta
Příprava: 50 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 15 dkg libového uzeného masa
  • 20 dkg pikantní klobásy
  • 30 dkg polohrubé mouky
  • 2 dkg droždí
  • 2,5 dl vlažného mléka
  • 4 žloutky
  • 3 natvrdo uvařená vejce
  • 3 lžíce rozehřátého másla
  • sůl
  • olej

Postup receptu

  1. Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme trochu cukru a mouky a necháme vzejít kvásek
  2. Vzešlý kvásek zapracujeme do polohrubé mouky, přidáme žloutky, rozehřáté máslo a sůl a vypracujeme hladké těsto
  3. Na dno tukem (olejem, sádlem) vymazaného vyššího pekáčku nebo menší dortové formy vložíme zhruba polovinu těsta, pak položíme vařená a na plátky nakrájená vejce, nakrájené libové uzené maso a klobásu
  4. Zalijeme zbytkem těstem a necháme vykynout
  5. Upečeme a po zchladnutí vyklopíme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.