Příprava: 20 minut
Vaření: 100 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 králík
- 2 lžíce grilovacího koření
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 6 plných lžic plnotučné hořčice
- 10 dkg másla
- 1 šlehačka (1/4 l)
- trochu vývaru nebo vody
Postup receptu
- Na pánvi nebo v kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme koření
- Necháme prohřát, přidáme hořčici a promícháme
- Příliš hustou marinádu trochu rozředíme vývarem nebo vodou a necháme prohřát
- Naporcovaného králíka zalijeme teplou marinádou a necháme proležet v chladu nejméně 1 den
- Pak králičí porce narovnáme do pekáče a zakryté zapečeme do poloměkka
- Takto pečeme asi 45 minut až jednu hodinu, přitom přeléváme výpekem, podle potřeby podlijeme zbylou marinádou nebo vývarem
- Na zapečeného králíka nalijeme šlehačku a dopékáme doměkka
- Těsně před dopečením odkryjeme a necháme zčervenat
- Příloha: brambory, bramborová kaše, zeleninový salát