Tvarohové vdolky nekynuté

Tvarohové vdolky nekynuté
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 35 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 25 dkg hladké mouky
  • 25 dkg tvarohu
  • 1-2 vejce
  • 2 lžíce rumu
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka soli
  • 1 prášek do pečiva
  • studené mléko podle potřeby tuk na smažení.

Postup receptu

  1. Všechny suroviny promícháme, příliš husté těsto naředíme mlékem
  2. Těsto vyklopíme na pomoučený vál a z těsta vyválíme silnější plát, ze kterého formičkou vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm
  3. Kolečka ihned vkládáme do přiměřeně horkého tuku a usmažíme po obou stranách dozlatova
  4. Z hotových vdolečků necháme okapat tuk
  5. Pak je prořízneme, potřeme zavařeninou, můžeme přidat lžící ochuceného tvarohu a přiklopíme nebo dáme jenom tvaroh a přidáme ovoce
  6. Nahoře zdobíme šlehačkou
  7. Vdolečky jsou vhodné k okamžitému podávání

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.