Příprava: 60 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 kg kančí kýty
- 10 dkg másla
- 2 cibule
- 1 lžička mletého pepře
- 2 lžičky tlučeného jalovce
- 1 bobkový list
- sůl
- 1/2 l červeného vína
- 2 lžíce šípkové marmelády (nebo rybízové).
Postup receptu
- Maso očistíme, odblaníme a potřeme směsí z mletého pepře a drceného jalovce
- Do 1/4-1/2 l vody přilijeme červené víno, připravenou zvěřinu vložíme do roztoku a předvaříme ji do poloměkka
- Poloměkkou kýtu vyjmeme a vložíme na pekáč s rozpáleným máslem, podlijeme vývarem ze zvěřiny a pečeme v troubě doměkka
- Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme marmeládu, dochutíme citronovou šťávou a cukrem do sladkokyselé chuti a povaříme
- Maso nakrájené na plátky vložíme do omáčky a prohřejeme
- Příloha: dušená rýže, jemný knedlík, kompot