Příprava: 20 minut
Vaření: 100 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kg kančího masa z plece nebo krku
- 10 dkg másla nebo sádla
- 4 cibule
- 10 dkg slaniny
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- 1/8 l červeného vína
- 2 lžíce hladké mouky na jíšku
- citronová šťáva
Postup receptu
- Nahrubo nakrájenou cibuli osmahneme na másle
- Přidáme nakrájenou slaninu, kančí maso nakrájené na kostky, sůl a koření
- Podlijeme vínem a vše dusíme doměkka
- Pak zvěřinu vyjmeme, do omáčky přilijeme trochu masového vývaru, přidáme jíšku předem osmaženou dozlatova a jíšku provaříme
- Dochutíme solí a citronovou šťávou, nalijeme zpět na maso a to necháme v omáčce ještě podusit
- Příloha: jemný knedlík, dušená rýže