Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 porce kachních prsou (nebo stehen)
- sůl
- mletý pepř
- 1 mrkev
- 2 cibule
- 2 rajčata
- 1,5 dl červeného vína
- vývar
- 3 lžíce rozinek.
Postup receptu
- Rozinky namočíme do poloviny dávky vína
- Kachní prsa osolíme, opepříme, vložíme do kastrolu, přidáme nakrájenou mrkev, cibule a rajčata, podlijeme trochou vývaru nebo vody a zhruba polovinou dávky vína
- Vložíme vyhřáté do trouby a prudce zapečeme
- Pak snížíme teplotu a maso upečeme doměkka
- Měkké porce vyjmeme, šťávu prolisujeme, přidáme namočené rozinky i s případným zbylým vínem a necháme vše přejít varem