Kachní prsa na víně

Kachní prsa na víně
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 porce kachních prsou (nebo stehen)
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 mrkev
  • 2 cibule
  • 2 rajčata
  • 1,5 dl červeného vína
  • vývar
  • 3 lžíce rozinek.

Postup receptu

  1. Rozinky namočíme do poloviny dávky vína
  2. Kachní prsa osolíme, opepříme, vložíme do kastrolu, přidáme nakrájenou mrkev, cibule a rajčata, podlijeme trochou vývaru nebo vody a zhruba polovinou dávky vína
  3. Vložíme vyhřáté do trouby a prudce zapečeme
  4. Pak snížíme teplotu a maso upečeme doměkka
  5. Měkké porce vyjmeme, šťávu prolisujeme, přidáme namočené rozinky i s případným zbylým vínem a necháme vše přejít varem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.