Příprava: 30 minut
Vaření: 90 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 hrnky barevných fazolí
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 nožičky pikantní klobásy
- 1 velký rajčatový protlak
- kečup
- olej
- sladká paprika
- sůl.
Postup receptu
- Předem namočené fazole uvaříme s celou neloupanou cibulí skoro doměkka
- Na oleji zpěníme druhou nakrájenou cibuli a drobně nasekaný česnek, osmahneme a zaprášíme sladkou paprikou
- Na tenhle základ vložíme téměř uvařené fazole (cibuli vyjmeme), trošku podlijeme, vmícháme protlak, podusíme, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a dochutíme kečupem a solí
- Podáváme s chlebem
- Obměna: Rajský protlak můžeme nahradit rajčatovou šťávou nebo kečupem, můžeme přidat i na proužky nakrájené papriky