Příprava: 20 minut
Vaření: 100 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 zaječí zadek a plecko
- 10 dkg slaniny
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 1 bobkový list
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
Postup receptu
- Porce zajíce protáhneme slaninou, osolíme a opečeme zprudka na oleji
- Přidáme na másle zapěněnou cibuli, posypeme divokým kořením a za občasného podlévání dusíme pod pokličkou doměkka
- Když je maso téměř měkké, pečeme je dorůžova již odklopené
- Koření vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a chvilku povaříme
- Porce pak vložíme do šťávy prohřát
- Příloha: opečené brambory a kompot