Fazole nakyselo se smetanou

Fazole nakyselo se smetanou
Příprava: 20 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 40 dkg fazolí
  • 1 bobkový list
  • špetka tymiánu
  • 3 dkg tuku
  • 2 dkg hladké mouky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 menší cibule
  • půl lžičky papriky
  • ocet
  • 1 kysaná smetana
  • sůl.

Postup receptu

  1. Předem namočené fazole uvaříme s bobkovým listem a s tymiánem doměkka
  2. Na tuku zpěníme cibuli, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, okořeníme paprikou, zalijeme vývarem z fazolí a dobře povaříme
  3. Potom přidáme fazole, dochutíme česnekem a solí, podle chuti přikyselíme, krátce povaříme, vmícháme smetanu a odstavíme
  4. Pozn: Chceme-li vynechat jíšku, zalijeme fazole 1/4 l kysané smetany se lžící hladké mouky a povaříme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.