Domácí zvěřinové klobásky

Domácí zvěřinové klobásky
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 10
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 10

Ingredience

  • je to příprava na 10 kg uzených klobásek
  • 60% kančího libového masa
  • 35% tučnějšího masa bučku z kance
  • majoránku tak tři velké hrsti
  • 6 g dusičnanu draselného neboli
  • moučkový cukr tak 7 g
  • hrst mletého kmínu
  • hrst tymiánu
  • 20 g mletého pepře
  • a pak speciální koření na klobásky
  • 220 g soli
  • trocha muškátového éříšku
  • a hrst mleté papriky kdo rád ostřejší tak pálivou a hrstičku nasekaných chilly papriček my rádi hodně ostré tak proto.

Postup receptu

  1. maso se nejprve musí naložit a to na 2 až 3 dny
  2. maso nakrájíme na malé kostičky do velké mísy spíše obrovské a nasypeme tam maso na kostičky, které hned posolíme solnou směsí a to 3% soli draselné a 3% cukru moučkového
  3. tao směs se dává na 1 kg masa 20 g solné směsi a pozor maso rozdělujme na to tučné a libové a mísy musí být smaltované nebo keramické a nebo dřevěné
  4. Vše se posype a pořádně to prohnětneme, aby se nám ta sůl dostala všude do masa
  5. Pak jen už zatížíme prknem a necháme těch 3 až 5 dní doležet v tmavé a studenější místnosi
  6. maso pouznáme, tak že je hotové, že jednu kjostu rozřízneme a musí být po selé částí stejně růžová
  7. jak už maso je naložené vše dáme do mlínku na maso a umeleme, někdo rás tma dává i malé kousky jen tak
  8. Tuto směs dáme do velké mísy a všechno koření na něj nasypema pořádně podotýkám pořádně promícháme několikrát zasebou
  9. Plníme buď střívkama svýma nebo už kupovanýma
  10. Než je začneme udit necháme je odpočnout do druhého dne někde v chladu a pak teprve udíme
  11. Uzení si dělá potom jak kdo to má rád a nebo to nechte na odborníkovy
  12. Jsou opravdu výtečné, nebudete zklamaní děláme je celé rodině každej rok a je to zkvělá pochoutka

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.