Objevila se vám doma podzimní zelenina patřící mezi tykve, která se podobá dýni?
Ale co s ní? Jak ji v kuchyni využít?
Snad přijdou šik tyto recepty na patizony a jejich zpracování, které nejsou nijak těžké.
Navíc jsou zdravé a velice chutné.
Doufáme, že v tomto článku naleznete spoustu inspirace.
Naše recepty
Představili jsme vám šest ozkoušených receptů na patizon, takže už si jeho zužitkováním hlavu lámat rozhodně nemusíte.
Zpracování je také dost jednoduché. Konzumovat můžete všechny jeho části s výjimkou tuhé slupky, kterou je nutno oloupat. Semena nechat klidně můžete, ta jsou jedlá, takže jejich vykrojení je zcela na naší úvaze.
Tykvovitá zelenina se skvěle doplňuje s různě upravenými brambory a zeleninovými saláty.
Mezi vhodné přípravy patisonu patří také vaření či dušení. Patizon je velice podobný cuketě, čili z něj můžete připravit některý z cuketových receptů.