Příprava: 10 minut
Vaření: 110 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 120 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kachna
- 15 dkg žampionů
- 2 menší cibule
- sůl
- pepř
- kmín
- trochu strouhaného perníku
Na marinádu:
- 2 lžíce medu
- 1/2 l červeného vína
- worcester
- sójová omáčka
- česnek
- 1 kostka masoxu
- glutasol
Postup receptu
- Kachnu osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme jemně nakrájenými žampiony, podlijeme trochou vody a dáme péci
- Svaříme suroviny na marinádu, med a glutasol vmícháme po vychladnutí a během pečení kachnu potíráme
- Těsně před dokončením pečení polijeme kachnu zbytkem marinády (pokud se vypeklo hodně sádla, trochu odlijeme) a šťávu zahustíme trochou strouhaného perníku
- Příloha: houskový nebo bramborový knedlík, červené nebo kysané zelí