Výborná zelná polévka uvařená z červeného zelí

Výborná zelná polévka uvařená z červeného zelí
Příprava: 10 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 25 dkg červeného hlávkového zelí
  • sůl
  • 3 dkg másla
  • 3 dkg hladké mouky
  • trochu muškátového květu
  • 1/8 l mléka
  • 1 čerstvý žloutek
  • 3/4 l vody

Postup receptu

  1. Omyté zelí nakrájíme na nudličky, spaříme vroucí vodou a uvaříme ve slané vodě doměkka
  2. Odvar scedíme, zahustíme máslovou jíškou a dobře povaříme
  3. Do polévky přidáme zelí, žloutek rozkvedlaný v mléce a dochutíme ji muškátovým květem a solí

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.