Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 střední hlávka zelí
- 25 dkg vepřového masa
- 25 dkg uzeného masa nebo uzeniny
- 2 vejce
- pepř
- sůl
- 2 lžíce strouhanky
- 1 lžíce sádla
- 1 cibule.
Postup receptu
- Překrojenou zelnou hlávku povaříme do poloměkka
- Maso umeleme, na tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme oboje umleté maso, osolíme, okořeníme a dusíme při mírném podlévání asi 10 minut
- Necháme mírně zchladnout, přidáme vejce, polovinu jemně nasekaného zelí a podle potřeby zahustíme strouhankou
- Pekáček vymastíme sádlem, na dno dáme vrstvu masové směsi, pak vrstvu zelí a nakonec zase vrstvu masové směsi
- Pokapeme sádlem a pečeme asi 30 minut
- Příloha: vařené nebo opékané brambory