Příprava: 40 minut
Vaření: 6 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 46 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 48 ks šneků v bujónu
- 48 ks ulit
- máslo 250g
- 3 polévkové lžíce petrželové nati sekané najemno
- 10–12 stroužků česneku
- 2 kávové lžičky brusinkového džemu
- 1 lžička mletého pepře
- špetka chilli
- sůl
Postup receptu
- Máme již koupené šneky uvařené v bujonu (48 ks), které koupíme na internetu
- Nejsou to naši zahradní šneci, ale afričtí, kteří mají nejlepší chuť
- K tomu si koupíme prázdné ulity (také 48 ks), abychom měli šneky do čeho naplnit, nebo když nemáme, uděláme si z alobalu malé mističky, kam pak šneky na pečení vložíme, aby neuteklo to výborné máslo, které uděláme následovně
- Vezmeme čtvrtku másla (250g – ne margarín a podobné imitace), připravíme si stroužky česneku (asi 12 ks střední velikosti), které rozetřeme, nasekáme petrželovou nať (2–3 vrchovaté polévkové lžíce), pepř (1 kávová lžička zarovnaná), 2 kávové lžičky brusinkového nebo rybízového džemu (není to nutné, pokud není na skladě), sůl (3–4 kávové lžičky, chilli (1špetka)
- Všechny přísady dobře rozmícháme s máslem
- Teď již vezmeme ulity (nebo mističky z alobalu) a do každé ulitky (mističky) nacpeme jednoho šneka (radši hlouběji do ulitky, aby se tam vešlo připravené máslo)
- Pak shora zamažeme bohatě máslem každou ulitu (mističku) a dáme na pekáček pro šneky nebo na talířek, a to tak, aby se rozpouštějící máslo nevylilo
- Rozpálíme troubu na 220 °C a dáme tam šneky na asi 6 min zapéct
- K tomu si dáme bílé suché vínečko a přikusujeme bílé pečivo