Příprava: 20 minut
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 30 dkg fazolí
- 20 dkg vařených brambor
- 3 vejce
- 12 dkg slaniny
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
- strouhanka
- tuk na smažení
Postup receptu
- Namočené fazole uvaříme doměkka
- Potom je rozmixujeme na kaši, smícháme s nastrouhanými brambory, jedním vejcem a trochou strouhanky
- Osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekanou cibuli orestovanou na kostičkách slaniny, majoránku a prolisovaný česnek
- Promícháme a tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve vejcích a strouhance a usmažíme v horkém tuku
- Příloha: brambory, zelný salát